LISTA ZAKUPÓW:
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE
BATATY
MASŁO KLAROWANE
PAPRYKA CZERWONA
POMIDOR
MIX RÓŻNYCH SAŁAT
OLIWA Z OLIWEK
PRZYPRAWY

PICHCIMY!
Obierz i umyj bataty. Ugotuj je na bardzo miękko z niewielką ilością soli. W tym samym czasie na patelni rozpuść łyżkę masła klarowanego, połóż umyte polędwiczki. Dodaj do polędwiczek pokrojoną w łezki paprykę oraz ulubione przyprawy i smaż na niewielkim ogniu. Sól do mięsa dodaj po 10 minutach, gdy wszystko jest już miękkie. W trakcie gotowania i smażenia do salaterki wysyp mix sałat i pokrojonego pomidora. Zalej oliwą z oliwek, dodaj sól i pieprz. Odcedź bataty i zgnieć je na puree. Mięso podawaj zalane sosem z patelni.
Pamiętaj, że poniżej czeka na Ciebie więcej filmów z Kuchni Fit You, zdrowych przepisów z naszego bloga oraz modułów video o odżywianiu. Miłego przeglądania!
Jeśli masz jakieś pytania – pisz do nas śmiało na czacie Platformy!
Smacznego Fit Ziomki!